A CÉGIRÁNYÍTÁS PROBLÉMAMEGOLDÓJA BEMUTATKOZIK

Salzmann Zoltánszervezetfejlesztő, vezetési tanácsadó, coach, problémamegoldó
1990-ben a bankszektorban kezdtem dolgozni majd néhány év után a Price Waterhouse kft-ben pénzügyi tanácsadóvá avanzsáltam. 1995. óta foglalkozom szervezetfejlesztéssel és vezetői coachinggal, 2003. óta a Salzmann & Partners vezetési tanácsadó adja szakmai működésem hátterét.

Más vezetők munkájának segítése mellett, magam is felépítettem vállalkozást, szervezetet a nullából, így saját bőrömön is megtapasztaltam a cégirányítás nehézségeit, illetve azt, hogy mennyit segíthetnek olyanok, akik nem a kormánynál ülnek, hanem a navigátor helyén.

A hozzám fordulóknak nem csak több mint 25 éves vezetői és üzleti tapasztalatomat tudom felajánlani, hanem a vezetői problémák kapcsán olyan kreatív megoldásokat, amelyek a korábbi megbízások kapcsán már csiszolódtak.

RÓLUNK MONDTÁK

Hónapok óta szerettünk volna elkezdeni egy új szolgáltatást, de sem időnk, sem energiánk nem volt a részletes végiggondolására. Zoltán segítségével három hét alatt kialakult, hogy pontosan mit is akarunk és a megvalósítás lépései is egyértelművé váltak. Meggondoltuk, megfontoltuk, és úgy döntöttünk nem kezdjük el. De pontosan tudtuk miről mondunk le és ez megnyugtatott minket. Azóta se bántuk meg döntésünket, sem a szolgáltatással sem a Salzmann & Partners megbízásával kapcsolatban.
Kocsis Árpád - BSI Sportiroda
Ha a cégirányítási problémák megoldásához külső segítséget akar bevonni a cégvezetés, akkor mindig dilemma a megfelelő tudással, empátiával bíró, a bizalmat megszerző ember megtalálása. Zoltán az első konzultáción meggyőzött. Pengeéles logikával átlátta a problémánk gyökerét, és pár kérdésének megválaszolása után döntéshelyzetben voltunk. Nem kétséges a további folyamatos együttműködés, mert ritkán fizetek ki ilyen szívesen tanácsadói díjat, mint a Salzmann & Partners részére.
Kiss Sándor - AZ-Ablakszervíz Kft.
Sokáig gondolkodtam rajta, hogyan és kire hagyhatnám cégem tevékenységét (német cégek magyarországi képviselete). Végül a Salzmann & Partners találta meg alapos, aprólékos és mindenre figyelő munkával “utód” cégemet. A választás teljes siker volt, ezt igazolja az anyavállalatok és a magyar partnerek teljes elégedettsége, a képviseleti tevékenység zökkenőmentes továbbvitele és esetenkénti bővítése. Köszönet érte.
Márialigeti József - ITEGIL Kft.
Hálás vagyok, nagyon köszönöm és minden elismerésem, ahogy az utódlás kérdését minden érdekelttel rendezted.
M.A.
Nem készültem első számú vezetőnek, de a sors, és kollégám korai halála miatt, nekem kellett átvennem a cégvezetést. Tulajdonostársaim és kollégáim sok mindenben segítenek, de megszokták és elvárják az irányítást, nem a konzultálós, tanácskozós vezetéshez szoktak. A napi gondokat és a stratégiát nem nagyon volt kivel megbeszélnem. Ekkor találkoztam Zolival. A kezdeti szimpátián túl hamar kiderült, hogy jártas a cégek működésének áttekintésében, az optimális szervezet kialakításában, és jó emberismerőként felismeri a cégen belüli „gyenge láncszemeket” is. Kívülről, úgymond idegenként, elfogulatlanul és érzelemmentesen látja a cég helyzetét és lehetőségeit, amire gyakran felhívja a figyelmemet. Hajlamos vagyok a napi teendőkben, részletekben elveszni, de Ő igyekszik irányban tartani, hogy mindig legyen legalább középtávú stratégiánk és célunk, még akkor is, ha az elmúlt időszakban a cégek nagy részének a megmaradás volt a legfőbb gondja. Megnyugtat, hogy a döntéseim előtt együtt is átgondoljuk a lehetőségeket és közösen keressük a legjobb megoldásokat.
Marofka Ferenc - ügyvezető - Berényi Téglaipari Kft.
Zolival több éve vagyunk kimondottan jó emberi és munkakapcsolatban. Legutóbbi közös projektünket is a megbízónk elégedettségére, a tervezett ütemezés szerint tudtuk lezárni. A feladatok között számos személyes interjú és egyes munkakörökhöz kapcsolódó tevékenységek átvilágítása alapján kellett fejlesztési koncepcióra javaslatot tennünk egy, a saját szolgáltatási területén meghatározó, kimondottan eredményesen működő vállalkozás számára. Az együttműködésünk zavartalan volt, Zoli bevonásával jelentős hozzáadott értéket tudtunk biztosítani ügyfelünk számára. Nagyon gyorsan sikerült bizalmi kapcsolatot kialakítani a megbízó érintett kollégáival, vezetőségével és jó érzékkel tapintott rá a tényleg fontos kérdésekre, amelyek a kialakított fejlesztési koncepció sarokpontjait adták. Az együttműködésünk eredményességére jellemző, hogy további felkérést is kaptunk a fejlesztési folyamat tanácsadói támogatására, amiben a megbízónk és mi is számítunk Zoli közreműködésére! (És nem titok, hogy esetenként, a SAASCO-t érintő kérdésben is, meg szoktam hallgatni véleményét!)
Berencsi Bence - ügyvezető - SAASCO Tanácsadó és Mérnöki Iroda
Zoltánnal a cégünk egy igazán válságos periódusában futottunk össze. Eredetileg partneri együttműködést ajánlottunk a szolgáltatásaink értékesítésében, azonban a beszélgetésből hamar kiderült, hogy épp az ő segítségére volt szükségünk. Mindössze néhány alkalom elegendő volt ahhoz, hogy átlássuk, mit kell tennünk, hogyan kell bővítenünk a csapatunkat, mit kell változtatunk az addigi működésünkön. Kemény dolog a tükörbe nézni, de megéri.
Fekete Zsombor - Abagil Kft.

Egykori szerzetesi konyhánk körülményei alaposan megváltoztak az idők során, mégis, az örökség kötelez: legyünk egyszerre minőségi, emberi értékeket közvetítő és még gazdaságosan is működő konyha. E kihívás feltérképezésében, feladatokra bontásában, a sokszereplős együttműködés kiépítésében rengeteg segítséget kaptunk Zolitól, aki empatikusan fejtette fel a szálakat és mutatott utat a fejlődés felé.

Boldogasszony nővérek - Boldogasszony Konyhája Kft. - Lobmayer M. Judit

Irodánk címe: Budapest Mészáros utca 24.
Telefon: +36-30-983-3268
Email: salzmann.zoltan@salzmannandpartners.hu

Név (kötelező)

Email (kötelező)

Telefon

Tárgy

Üzenet