Mivel tudok segíteni a hozzám fordulóknak az EXIT kapcsán?

Egyik új ügyfelemtől kaptam visszajelzést az első találkozó után, mely szerint, ha ő már korábban tudta volna, hogy pontosan mire számíthat tőlem, akkor már sokkal korábban felkeresett volna. Unszolására most igyekszem összefoglalni, hogy mire számíthat, vagy mik közül választhat az, aki megkeres az utódlási, vagy az EXIT ügyével.

ÖTLET

Azoknak, akinek ideje és pénztárcája is korlátos az utódlás vagy EXIT szempontjából, és a megoldás sem sürgető, de valamit már mindenképpen szeretnének tudni a kérdéssel kapcsolatban, nekik elsőre a honlapomon https://salzmannandpartners.hu/ található cégutódlás blogot ajánlom: https://salzmannandpartners.hu/cegutodlas-blog/

Ebbe a blogba gyűjtöttem össze a cégutódlással és EXIT-tel kapcsolatos utóbbi négy évből származó írásaimat, és ha elszánom magam a könyvem (lásd később) második javított és bővített kiadásra, akkor én is ide fogok visszanyúlni ötletekért.

Itt gyakorlatilag megtalálható az összes olyan előadásom, vagy cikkem, aminek megmaradt a digitális lenyomata. Sajnos ez csak egy töredéke annak, amit 2018 óta ténylegesen megtartottam és megírtam, de még így is tekintélyes idő elolvasni vagy meghallgatni őket.

ALAPOZÁS

Akik érdemben szeretnék megalapozni az utódlással és EXIT-tel kapcsolatos ismereteiket, nekik az Utódlási Kalauz (nem csak) Átadóknak c. könyvemet ajánlom. A könyv legnagyobb előnye, hogy nélkülem is elolvasható. (Ezért is írtam!) Honlapomon egyszerűen megrendelhető https://salzmannandpartners.hu/utodlasi-kalauz-2/ és 4990 Ft befizetése után, már néhány napon belül belevetheti magát bárki tizenöt év utódlási tapasztalatába, 180 oldal terjedelemben, ötvennél is több esettanulmány kapcsán.

Számosak, akikkel először telefonon vagy személyesen beszéltem, és az alapján nekik konzultáció előtt a könyvet ajánlottam megvették és még senki sem panaszkodott, hogy ne lett volna hasznos. Többen is visszajeleztek, hogy köszönik és ezek UTÁN már nem tartanak igényt a konzultációra, mert a könyvben olvasottak eligazították őket.

Kétségtelen hátrány, hogy a könyv elolvasása több időt vesz igénybe, mint egy konzultáció, azaz ebbe több időt kell befektetni. Viszont a haszon is nagyobb, hiszen a könyv gyakorlatilag végigvezeti az olvasóját az utódlással kapcsolatos első döntések rögös útján. Azt pedig a többségünk már megtapasztalta, hogy az elején rögös út, előbb-utóbb kisimul.

Ahogy azt néhai atyai jóbarátom Kopátsy Sándor bácsi is megmondta: Az élet útjai kiszámíthatóak. Ami az elején nehéz, az a végén könnyű. És fordítva.

INSPIRÁCIÓ

Aki az elinduláshoz szeretne INSPIRÁCIÓT kapni, neki az ingyenes konzultáció a legjobb megoldás. A konzultáció legnagyobb előnye (azon túl, hogy ingyenes), hogy gyorsan elérhető. Gyakorlatilag napokon belül tudok rá szakítani 20-30 percet, hogy személyesen is találkozzunk, és a helyzet rövid vázolása után, mintegy összefoglaljuk a lehetőségeket, amik felmerülnek, vagy amik éppen szóba se kerülhetnek. Természetesen ezen időkereten belül nincs mód a lehetőségek értékelésére, vagy elemzésére, esetleg megbeszélésére, de sokaknak már ez is nagy segítség, mert kiderül merre érdemes indulniuk és a kedvük is megjön hozzá.

Az általam közelebbről megismert utódlási esetek itthon kiugróan nagynak tűnő száma éppen ezeknek az ingyenes konzultációknak köszönhető, amelyek kapcsán tényleg nagyon sok esetet láttam közvetlen közelről.

EGYSZERI SEGÍTSÉG

Természetesen van mód egyszeri segítség kérésére is, hiszen egy adott szituációban sokat segít, ha az ember gyorsan és tisztán rálát a helyzetére, és az abból fakadó lehetőségekre, vagy veszélyekre.

Az egyszeri segítség legnagyobb előnye, hogy nagyon gyors és hatékony, hiszen gyakorlatilag azonnal megoldást ad, a sokszor reménytelenül turbulens helyzetre. Legtöbb ügyfelem akkor veszi igénybe, amikor „ég a ház”, azaz gyakorlatilag azonnali segítségre van szükség. Vagy, mert éppen az ügyvédhez mennek, vagy, mert egy jónak tűnő ajánlatot kaptak, amire határidőben kell reagálni, vagy valami rendkívüli, vagy éppen váratlan történt.

Ugyanakkor az egyszeri segítség legnagyobb hátránya, hogy megterhelő. Nem elsősorban anyagilag, bár kétségtelen, hogy óradíjra átszámítva ez a legmagasabb árú szolgáltatásom, hanem inkább lelkileg vagy mentálisan, magának a segítséget kérő számára. Azaz ez a megoldás csak erős idegzetűeknek vagy rendkívüli esetben ajánlott.

Itt ugyanis nemritkán egy-két óra alatt kell szembesülni sokszor évek, vagy akár évtizedek óta húzódó feszültségekkel, mulasztásokkal, vagy akár hibákkal is. De ami a legfontosabb, hogy ugyanebben a két órában dűlőre is lehet jutni velük, ha nem is véglegesen, de átmenetileg biztosan. Főleg abban az esetben, amikor tényleg nagyon szorít a cipő.

MEGOLDÁS

Eddig a legtöbb ügyfelem MEGOLDÁSÉRT jött hozzám. Azt szerették volna tudni, és szerencsére nagyon kevés kivétellel mindegyikük meg is tudta, hogy számukra mi az IDEÁLIS utódlási vagy EXIT MEGOLDÁS. Legtöbbjük arra volt kíváncsi, hogy az ő adott üzleti, családi és élet állapotában, az ő pénzügyi, gazdasági vagy egészségügyi helyzetében, a cég piaci, pénzügyi és verseny körülményei között, a környező gazdasági keretek, a versenytársak, a beszállítók, a kollégák vagy a családtagok szempontjainak, valamint további több tucatnyi egyéb szempont figyelembevételével, melyik az az utódlási megoldás, ami NEKI, és/vagy a CÉGÉNEK a legjobb. Ráadásul, amit nem csak ő fogad el, vagy szeret meg, mint legjobb megoldás, hanem aminek a megvalósulását én is reálisnak tartom, az adott időkeretek között.

Ahogy egyre több és több utódlási ügyet látok közvetlen közelről, úgy egyre rövidebb a legjobb MEGOLDÁS megtalálásának ideje is. Első utódlási megbízásom kapcsán, 2004-ben, ez a MEGOLDÁS keresés még több mint három hónapig tartott. Két éve a legtöbb estben már 6-8 hét alatt eljutottunk az ideális MEGOLDÁShoz, és ma már bátran vállalom, hogy az IDEÁLIS MEGOLDÁST hat hét alatt BIZTOSAN megtaláljuk. De azonnal nem megy. Még nekem sem.

EREDMÉNY

Az utódlás/EXIT kapcsán igazi sikertörténeteket elérő ügyfeleim szinte kivétel nélkül az EREDMÉNYÉRT jöttek hozzám. Ők nem álltak meg, amikor meglett a megoldás, hanem már az elején azt kérték, hogy addig dolgozzunk együtt, amíg meg nincs az EREDMÉNY, amit természetesen együtt kellett megfogalmazzunk.

Ebből az is következik, hogy amikor egymás kezébe csaptunk, még nem tudtuk, hogy a közös munka milyen hosszú lesz, és pontosan mit is takar, mi a feladat, és mi lesz az ideális megoldás. De arra szerződtünk, hogy addig dolgozunk együtt, míg el nem érjük azt az EREDMÉNYT, amivel mindketten elégedettek vagyunk és megnyugodva tudunk hátradőlni, hogy ez „jó mulatság, férfimunka volt”.

Remélem ezek után, hogy aki végigolvasta a rendelkezésére álló lehetősségeket, ő már nem fog hezitálni a megkeresésemmel, és mire találkozunk, tudja, hogy mire számíthat, és azzal kapcsolatban is van elképzelése, hogy mit szeretne kapni.

Vagy ha nem az sem baj, akkor azt majd együtt kitaláljuk.

Az egyes lehetőségek iránti érdeklődés jelzésére az alábbi linken van lehetőség:
https://salzmannandpartners.hu/lehetosegek/

Salzmann Zoltán
Budapest 2023. 01.19

További információk miatt keressen bátran a +36-30-9833-268-as telefonszámon, írjon erre az e-mail címre: salzmann.zoltan@salzmannandpartners.hu, vagy kattintson az alábbi gomba és töltse ki a jelentkező űrlapot.

Jelentkezés

Salzmann Zoltán – utódlási tanácsadó

Salzmann & Partners Vezetési Tanácsadó