A cégutódlás és EXIT második legfontosabb kérdése!
(…és a lehetséges válaszok 2023 májusában)

Ezt a cikket cégmérettől függetlenül, leginkább azoknak érdemes elolvasni, akik már meghozták az EXIT-tel kapcsolatos legfontosabb döntést (nevezetesen, hogy proaktívan szeretnének vele foglakozni) de még nem döntötték el, hogy mikorra tudják/akarják/lehet megoldani a kérdést. Nekik lehet segítség az alábbi összefoglaló.

A cégutódlás/ EXIT második legfontosabb kérdése, a MIKORRA AKAROM MEGOLDANI? – kérdés. Aki ezt nem tudja, vagy nem akarja megválaszolni, annak nincs esélye proaktívan foglakozni vele, hiszen nem tudhatja, hogy mikor kell elkezdje a PRO aktivitást. Így bármit is csinál, az előbb-utóbb kifut a PRO aktivitásból.

Az alábbi cikkben azt járom körül, hogy 2023. április végén kinek, milyen célt érdemes kitűznie a cégutódlás vagy EXIT megoldási határidejéül.

A legjobb hír, hogy ebben a kérdésben mindenkinek (legalább) négy választása van, amiből csak egy rossz, van két jó, és ráadásul egy KIVÁLÓ is. Azaz sokkal-sokkal jobb a helyzet, mintha pl. két vagy több rossz közül kellene választani.

A helyzet pontosabb megértéséhez egy kicsit messzebbről kell indulni, nevezetesen onnan, hogy 2023. április végén a VILÁG (ez alatt a Föld bolygót értve) politikai (és az ezzel járó gazdasági és társadalmi) átalakulásának kellős közepén, vagy legalábbis a már nyilvánvalóan megindult folyamatban vagyunk.

Hogy ez a folyamat pontosan meddig fog tartani, azt nem tudhatjuk, hiszen azt sem tudjuk, hogy mi és mikor volt az eleje, és azt sem, hogy mi lesz a vége. De két dolgot szinte biztosan merek állítani. Az egyik, hogy a folyamat nem fog véglegesen lezajlódni 3-5 évnél gyorsabban, még akkor sem, ha a keretei már most is láthatóak. Sőt azt, hogy ez az átalakulás nem fog 300 évig tartani, mint a Római Birodalom esetében azt még nagyobb meggyőződéssel merem állítani, bár nem vagyok jós.

Ezek alapján tehát arra lehet számítani, hogy az a hektikus világ, ami mondjuk 2020-ban a pandémiával vált mindenki számára nyilvánvalóvá, az még legalább 3-5, de inkább 8-10 évig ki fog tartani.

Azaz, aki 2020 előtt meghozta az utódlással/EXIT-tel kapcsolatos döntését (de nem hajtotta végre) és az utóbbi három év eseményei alapján most kivár, az nem számíthat arra, hogy a világ rendje 5-8 éven belül megnyugtató mértékben kialakul. És ez nem csak kishazánkra, de Európára és a Világ (egyáltalán nem) maradék részére is igaz.

Azaz, aki ki akarja várni az utódlással, az EXIT-tel, (vagy bármi mással) hogy lenyugodjanak a kedélyek, és visszatérjenek a „boldog békeidők” annak bizony még akár 10-15 évet is kell várnia, amikorra (szerintem) legkorábban kialakulhat egy olyan (új típusú) rend, ami remélhetően legalább néhány évtizedig újra egyensúlyban tartja Földünket, legalábbis globális politikai értelemben.

Mindezek fényében a cégutódlással/EXIT-tel kapcsolatban jelenleg minden vállalkozónak legalább négy lehetősége van.

Az első és legrosszabb választás az, ha valaki nem foglalkozik a kérdéssel, vagy csak immel-ámmal, és eközben kizárólag, passzív túlélésre játszik.

A „nem foglakozás” még a rossz megoldások közül is a lehető legrosszabb, hiszen ha valaki nem tudja, merrefelé akar kikerülni a vállalkozás négyszögletes kerekerdejéből, akkor ő akár élete végéig is bolyonghat benne, szemben azzal, aki ugyan rossz irányba indul el, de legalább elszántan halad és tartja az irányt és a tempót.

A második és akár már jó megoldásnak is tekinthető lehetőség az, ha valaki prompt, azaz azonnali, vagy legalábbis nagyon gyorsan végrehajtható megoldást keres.

Hogy ez a gyorsaság mennyire megy a minőség (pl. a cég jövője) vagy a mennyiség (pl. monetizálható összeg) rovására, abban mindenkinek egyénileg kell döntést hoznia.

Belátható, hogy ez nagyon sok mindentől függ pl. cégméret, üzleti és/vagy élet, és/vagy egészségi, és/vagy pénzügyi állapot és számtalan hasonló volumenű kérdés. Lehet olyan, akinek a cég azonnali elengedése akár (több)százmilliót is megérhet, mert vagy marad még (több) százmilliója, vagy már nincsen rá szüksége, de előfordulhat az is, hogy valakinek 3-5 millió is számít. A lehetőségeket és szempontokat érdemes alaposan, akár külső segítséggel és gyorsan végiggondolni (mondjuk egy hat alkalmas utódlási döntéssorozat keretben, hat hét alatt, l. pl.  https://salzmannandpartners.hu/lehetosegek/Megoldás), aztán meghozni a döntést, és minél ütemesebben végrehajtani.

A másik jó megoldás, az lehet, ha valaki úgy dönt, hogy elnapolja az utódlás/EXIT kérdés megoldását, de ezt nem a beletörődő passzivitás, hanem fókuszált aktivitás követi.

Azaz a következő időszakot, nem magába fordulással, vagy kivárással, hanem tudatos és fókuszált cégépítéssel, cégfejlesztéssel tölti, hogy majd amikorra kialakul a VILÁG ÚJ RENDJE, addigra a mainál sokkal jobban szervezett és sokkal jobban működő cég utódlásán tudjon gondolkozni.

Megértem, ha erre a megoldásra a hetven, vagy akár hetvenöt pluszos vállalkozók kevésbé nyitottak (lásd az új világrend kialakulásának várható ideje), de a hatvanas és főként az ötvenes korúaknak ez a megoldás teljességgel életszerű, hiszen 3-5 év tudatos cégépítés, cégfejlesztés után nem csak EXIT szempontból lesznek sokkal jobb helyzetben.

A negyedik és egyben véleményem szerint a nem csak jó, hanem KIVÁLÓ megoldás, egyfajta kettősséget feltételez.

Egyik oldalról az EXIT-re készülő vállalkozónak érdemes nagyon figyelnie nem csak a környezetére, hanem a VILÁG változásaira is, hogy hátha adódik egy olyan, akár váratlan lehetőség, ami neki megfelelő alkalom lenne az EXIT-re, vagy akár egy másik, új vállalkozásba való be- vagy átszállásra. Ehhez nyilván érdemes tudni, hogy legalább körülbelül mit keres az ember, hiszen azt, amit valaki aktívan keres, azt könnyebben meglátja a felbukkanó lehetőségek tengerében, mint azt, amiről nem is tudja, hogy létezhet.

Természetesen ezzel párhuzamosan érdemes nyitottnak is lenni (akár EXIT, akár növekedés/változás/átnyergelés oldalon), hogy ha megérkezik a lehetőség, akkor hezitálás nélkül tudjunk élni vele. Hiszen a lehetőségek egyik sajátossága, hogy szinte mindig csak korlátozott ideig léteznek.

A másik oldalról viszont ezzel párhuzamosan érdemes belevágni a fókuszált cégfejlesztésbe, nem csak azért, hogy legyen B tervünk arra, ha nem jön, vagy nem látjuk meg, a NAGY LEHETŐSÉGET, hanem leginkább azért, hogy közben kialakuljon bennünk, HOGY PONTOSAN MIT IS KERESÜNK?

Aki ezt a két feladatot egymással párhuzamosan is meg tudja tenni, annak meggyőződésem szerint már a következő 3-5 évben is nyert ügy lesz, nem beszélve arról, hogy a hektikus világ csendesedése után óriási lehetőségek előtt fog állni, szemben azokkal, akik akkor ébredeznek.

Aki pedig szeretne magának megbízható külsős segítséget akár a második, akár harmadik, akár negyedik lehetőség kapcsán, az kérem, ne hezitáljon a jelzéssel! Hívjon, írjon!

Salzmann Zoltán
Budapest, 2023. április 28. 

További információk miatt keressen bátran a +36-30-9833-268-as telefonszámon, írjon erre az e-mail címre: salzmann.zoltan@salzmannandpartners.hu, vagy kattintson az alábbi gomba és töltse ki a jelentkező űrlapot.

Jelentkezés

Salzmann Zoltán – utódlási tanácsadó

Salzmann & Partners Vezetési Tanácsadó